Naša zgodba

Leta 1991 se v Podutiku odpre picerija Etna, ki se pohvali s svojimi odličnimi picami iz električne peči. Kasneje pice obogati aroma krušne peči in pica postane »pica kraljica 2001« kot ena izmed petih najboljših picerij na slovenskem.

Skozi leta se piceriji pridruži kuhinja in novi ambientalni prostori z raznovrstnim designom. Gurmanske trenutke lahko doživljate v intimnem kotičku, ki ga nudijo separeji  ali v domačnosti in sproščenosti celotne restavracije.

Kuhinja ponuja klasične zrezke in steake, pestro ponudbo pašt in morskih dobrot. Gostje najraje naročijo lignje, rostbif, lazanjo, pašto carbonaro in bolognese ter vedno svežo ponudbo tedenskih rib. Morskih gurmanov vsekakor ne manjka in lahko bi se preimenovali v ribjo restavracijo. Ob klasičnih picah sta najbolj prodajani še kmečka in morska pica.

Solatni bar sestavlja štirinajst vrst različne zelenjave, različni prelivi in dodatki za popestritev solatnega krožnika. Za konec priporočamo domačo tortico, tiramisu ali panna cotto z vročimi jagodami. Sladice so domače in narejene iz pristnih sestavin, ki so vredne sladkega greha.

Družinsko podjetje, ki sestavlja podobo Etne stremi k izbiri kvalitetne hrane in vedno znova pripravlja svežo in sezonsko ponudbo. V zadnjih letih so jedi dobile še kanček moderne gastronomije, da lahko prav vsi okusite čarovnijo kuhinje po dostopnih cenah.

 

Prioritete in ponudba za vse:

  • krušna peč 
  • solatni bar  
  • poudarek na domači pripravi jedi    
  • kvalitetna hrana in njene sestavine  
  • malice in kosila
  • ponudba za študente
  • bogat izbor jedi
  • sezonska hrana

Akcije, razvajanja in presenečenja za vas, ki nam pomenite vse.

~Ko je kuhinja čarovnija in hrana poezija~

Located in Podutik, in the north-east of Ljubljana, Etna is family-run Italian restaurant that’s well worth the trip. Known for over 20 years for its award-winning pizzas, which remain among finest in town, its extensive menu also offers steaks, seafood, pasta dishes, and a salad bar stocked with seasonal produce, so there’s something to delight every guest. Indeed, if you can’t make it over the border to Italy then your best bet may be a visit to Etna – but be sure to bring friends, so you can sample more of what’s on offer.