y Pizzerija Etna italijanska kuhinja

Naša zgodba

Naši začetki segajo v leto 1991, ko se picerija Etna pohvali z odličnimi picami iz električne peči. Kasneje pice obogati aroma krušne peči in pica postane »pica kraljica 2001« kot ena izmed petih najboljših picerij na slovenskem.

Skozi leta se piceriji pridruži kuhinja in novi ambientalni prostori z raznovrstnim designom. Gurmanske trenutke lahko doživljate v intimnem kotičku, ki ga nudijo separeji  ali v domačnosti in sproščenosti celotne restavracije.

Kuhinja nudi pestro izbiro jedi katere navdih je poudarek na domači slovenski hrani, ki pa jo prepleta italijanska kulinarika. Znani smo po dobri morski hrani. Lignji, ribe, morska plošča, morska pica so le del ponudbe, ki jo naši gostje obožujejo. Pravijo, da sta hrana in življenje lepša, če se ju lotimo po italijansko. Zato so sveže testenine, kvalitetno meso in suhomesnati izdelki, pice in sladice, vina in kava ponudba našega vsakdana. 

 

Ponudba za vse:

  • krušna peč 
  • solatni bar  
  • poudarek na domači pripravi jedi    
  • kvalitetna hrana in njene sestavine  
  • malice in kosila
  • ponudba za študente
  • bogat izbor jedi
  • sezonska hrana
  • torte in meniji po naročilu
  • primerno za skupine

 

~Ko je kuhinja čarovnija in hrana poezija~

Located in Podutik, in the north-east of Ljubljana, Etna is family-run Italian restaurant that’s well worth the trip. Known for over 20 years for its award-winning pizzas, which remain among finest in town, its extensive menu also offers steaks, seafood, pasta dishes, and a salad bar stocked with seasonal produce, so there’s something to delight every guest. Indeed, if you can’t make it over the border to Italy then your best bet may be a visit to Etna – but be sure to bring friends, so you can sample more of what’s on offer.